Sunday, June 3, 2018

Adiós Chile! - Alyssa

Time really flies by when you are having fun. I am sad to be leaving Chile after only three weeks that has been an AMAZING experience! This last week was full of non-stop fun. 
In my last week in Chile was full of activities and had also an unique experience of having another wonderful 2ndfamily. There I was introduced to several delicious home cooked Chilean meals. My favorite had to be Pastel de choclos which is translated as corn cake. It basically is a chicken pot pie but covered with sweet corn and instead of chicken my host mom replaces the chicken leg for a cooked egg. 
 

One of my favorite days would have to be our field trip to the Andes baths and the Thermal Baths. It was an enjoyable day being able to spend time with the whole LSU group. We had a blast! At the baths they had made us wear these awful looking caps but it was really entertaining to see everyone look either like synchronized swimmers or like a cone head in my case. We had tons of fun surrounded by great people and breathtaking views.
 

We were also able to go to the beach on Wednesday with the whole LSU group. We went to Biobio, they are known for their empanadas, however we were unable to try them, as our visit took place early before restaurants were open.  However, we were blessed enough to embark on some of the beautiful picturesque scenery. We all had the opportunity to go off and explore the area and enjoy the views which is basically when we take advantage of having a mini photo shoot. 

The last week was a week full of saying numerous goodbye’s and late nights. We had a nice dinner at Al Quincho with the teachers to say thank you for their time and being so welcoming to their country and school.  Our finished painting was presented to the principle of the school, that would be hung at the school as a memory of our time with them. Leslie, Brendan and I were “oh so proud” of our “masterpiece”.  Wednesday was the school’s 6thannual English song festival, which was “amazing” to experience such talented students from different schools in Chile.  The next evening would end with a BBQ night at the school with all the participating teachers. The night was filled with wonderful food, singing and fun. This was also my opportunity to say my final goodbyes to the teachers, and the rest of the LSU group, as I would be leaving to head home to Louisiana on Friday. 

I am incredibly grateful to be able to have had an opportunity to study and Chile did not disappoint. Along with consuming loads amount of bread, I have met an insane amount of incredible people and hope to see them all again. I came to Chile not knowing anyone and am leaving the country with new friends, that I couldn’t have asked for a better group to have gone on this trip with. 

Espanol:

El tiempo realmente pasa volando cuando te estás divirtiendo. ¡Estoy triste de salir de Chile después de solo tres semanas que ha sido una experiencia INCREÍBLE! Esta última semana estuvo llena de diversión sin parar.
En mi última semana en Chile estaba lleno de actividades y también tuve una experiencia única de tener otra maravillosa segunda familia. Allí me presentaron varias deliciosas comidas chilenas caseras. Mi favorito tenía que ser Pastel de choclos, que se traduce como pastel de maíz. Básicamente es un pastel de pollo pero cubierto con maíz dulce y en lugar de pollo, mi madre anfitriona reemplaza la pata de pollo por un huevo cocido.

Uno de mis días favoritos debería ser nuestro viaje de campo a los baños andinos y a los baños termales. Fue un día agradable poder pasar tiempo con todo el grupo de LSU. ¡Nos lo pasamos de maravilla! En los baños nos habían hecho usar estas gorras de aspecto horrible, pero fue muy entretenido ver a todos mirar como nadadores equinoccios o como una cabeza cónica en mi caso. Nos divertimos mucho rodeado de gente fantástica y vistas impresionantes.

También pudimos ir a la playa el miércoles con todo el grupo de LSU. Fuimos a Biobio, son conocidos por sus empanadas, sin embargo no pudimos probarlos, ya que nuestra visita se realizó temprano antes de que los restaurantes estuvieran abiertos. Sin embargo, tuvimos la bendición de embarcarnos en algunos de los hermosos paisajes pintorescos. Todos tuvimos la oportunidad de salir y explorar la zona y disfrutar de las vistas, que es básicamente cuando aprovechamos para tener una mini sesión de fotos.

La semana pasada fue una semana llena de decir numerosas despedidas y noches de retraso. Tuvimos una agradable cena en Al Quincho con los maestros para agradecerles por su tiempo y por ser tan acogedores con su país y la escuela. Nuestra pintura acabada se presentó según el principio de la escuela, que se colgaría en la escuela como un recuerdo de nuestro tiempo con ellos. Leslie, Brendan y yo estábamos "muy orgullosos" de nuestra "obra maestra". El miércoles fue el festival de la canción en inglés de 6 estrellas de la escuela, que fue "increíble" para la experiencia de estudiantes tan talentosos de diferentes escuelas en Chile. La noche siguiente terminaría con una noche de barbacoa en la escuela con todos los maestros participantes. La noche estuvo llena de comida maravillosa, canto y diversión. Esta fue también mi oportunidad para despedirme definitivamente de los maestros y del resto del grupo de LSU, ya que me iría a casa a Louisiana el viernes.

Estoy increíblemente agradecido de poder haber tenido la oportunidad de estudiar y Chile no me decepcionó. Además de consumir mucha cantidad de pan, conocí a una increíble cantidad de personas increíbles y espero volver a verlas. Vine a Chile sin conocer a nadie y estoy saliendo del país con nuevos amigos, que no podría haber pedido un mejor grupo para haber hecho este viaje. 

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